Feuilleté de Saint nectaire a  la compotée d'oignons et lardons.Jeune pousse de salade (smördegsinbakad saint nectaire, kompott av lök och fläsktärningar, sallad). foto christian creutz

Feuilleté de Saint nectaire a  la compotée d'oignons et lardons.Jeune pousse de salade (smördegsinbakad saint nectaire, kompott av lök och fläsktärningar, sallad). foto christian creutz

martigues vid medelhavet

martigues vid medelhavet

ms van Gogh dubbelhytt

ms van Gogh dubbelhytt

vaktstuga i camargue

vaktstuga i camargue

ms mistral barman

ms mistral barman

Avignon med den välkända bron. "sur le pont d'avignon, l'on y danse" (på bron i Avignon dansar man). påvepalatset i bakgrunden.

Avignon med den välkända bron. "sur le pont d'avignon, l'on y danse" (på bron i Avignon dansar man). påvepalatset i bakgrunden.

viviers. katedralen.

viviers. katedralen.

Tournon. vinodlingar

Tournon. vinodlingar

servitör

servitör

lyon universitetsbron och kyrkan basilique de fourvière

lyon universitetsbron och kyrkan basilique de fourvière

Försäljningsvillkor.

Priserna är satta enl. valutakurs 30/9 2016.
Anmälningsavgiften är 10%, som inbetalas inom en vecka.
Återstoden betalas i 2 steg och skall vara Loca France tillhanda enl. följande: 40% 90 dagar före dag 1 i programmet och 50 % 30 dagar före dag 1 i programmet.
Avbokning: Vid avbokning 92 dagar el fler före dag 1 i programmet, skall 10% av kostnaden erläggas. Vid avbokning 91-53 dagar före dag 1 i programmet, skall 50% av kostnaden erläggas. Vid avbokning 52-32 dagar före dag 1 i programmet, skall 60% av kostnaden erläggas. Vid avbokning 31-17 dagar före dag 1 i programmet, skall 75% av kostnaden erläggas. Vid avbokning 16 dagar eller färre före dag 1 i programmet, skall 100% av kostnaden erläggas. Vid s.k. ”no show” startdagen skall 100% av kostnaden erläggas.
Om redan påbörjad tur avbryts i förtid, sker ingen återbetalning.

Genom Rhônedalen till Bourgogne.

På denna kryssning börjar ni i Camargue, i Rhônes delta, och går norrut till vinodlingarna i Bourgogne. Ni stannar till i Arles och Avignon med rötter i romartid och medeltid, samt fortsätter till charmfulla Viviers, innan ni når Vienne och Lyon. Ni har helpension ombord, en luftkonditionerad hytt och ett gastronomiskt kök av bästa franska klass. Alla rätter är komponerade av mästerkocken Alain Bohn. I baren och till måltiderna i matsalen har ni fria drycker (gäller ej champagne och exklusiva viner från vinlistan). I baren har ni även tillgång till Wifi. Alla föreslagna utflykter är frivilliga och betalas ombord. Det finns även en kryssning i omvänd ordning, På Saône och Rhône till Medelhavet

Refnr. CHA_PP
Turens längd: 7 dagar / 6 nätter
Båtar på denna kryssning:
MS Mistral
(standard), renoverad 2007.
Huvuddäck 46 dubbelhytter, 4 tremanshytter och 2 enkelhytter.
Övre däck 27 dubbelhytter.

MS van Gogh (standard), renoverad 2007.
Huvuddäck 45 dubbelhytter, 4 tremanshytter och 2 enkelhytter.
Övre däck 27 dubbelhytter.

MS Camargue (premium), renoverad 2015.
Huvuddäck 31 dubbelhytter, 1 svit och 2 enkelhytter.
Övre däck 17 dubbelhytter, 1 svit och 2 enkelhytter.

Gemensamt för båtarna: Salong med dansgolv, bar, restaurang, stort soldäck med solstolar, butik.
Alla hytter och gemensamma utrymmen har luftkonditionering och wifi i baren.
Hytterna har dusch, toalett, TV, radio, hårfön och säkerhetsskåp.
Startdag och pris/pers i dubbelhytt i sv. kr. 2017:

Startdag=Dag 1
Standard
12/10 8/6,
18/9
1/8
Huvuddäck 9950 11800 10700
Övre däck 11400 13200 12100

Startdag och pris/pers i dubbelhytt i sv. kr. 2018:

Startdag=Dag 1
Standard
7/4, 19/4 4/10
Huvuddäck 9990 11800
Övre däck 11600 13400
Startdag=Dag 1
Premium
9/4, 21/4 10/6, 22/6
7/10
7/7, 30/7
Huvuddäck 12400 14200 13200
Övre däck 14400 16200 15200

Tillägg för enkelhytt: standard 5000 kr, premium 6300 kr.

Vad ingår i priset?
I priset ingår plats i dubbelhytt med helpension (från middag dag 1 t.o.m. frukost dag 7), alla drycker som intages vid måltiderna ombord el i baren, som vatten, öl, vin, juice och kaffe (gäller ej champagne och viner från vinlistan). Vidare ingår välkomstcocktail och uppträdanden på båten, galamiddagen och alla hamnavgifter.
I priset ingår ej champagne och viner från vinlistan, före-slagna utflykter, resa till och från båtens anläggningsplats, ej avbeställningsskydd el reseförsäkringar och ej försäk-ring för medhavt bagage.

Ändringar i programmet
Av säkerhetsskäl kan ändringar i programmet behöva göras. Dessa beslut fattas av båtens kapten och utgör ej grund för ersättning.

Utflykter
Föreslagna utflykter är frivilliga och ingår ej i programmet. De flesta kan beställas och betalas ombord, men vissa måste beställas i förväg hos Loca France. Priser på utflykter meddelar arrangören vid bokningen.

Hur reser man till Martigues (el Port Saint Louis du Rhône) och från Chalon-sur-Saône?
Flyg till Marseille och taxi till Martigues 28 km (el Port Saint Louis du Rhône 58 km). Från Chalon-sur-Saône tåg till Paris (4 tim) och flyg från Paris.

Dag 1: Martigues (el Port Saint Louis du Rhône)
Ni går ombord kl. 18. Ni får en välkomstcocktail och besättningen presenteras. Middag. Båten ligger kvar över natten.

Dag 2: Port Saint Louis - Arles - Avignon
Ni har helpension ombord. Båten går till Port Saint-Louis.
Förslag på utflykter under fm:
1) En tur med guide i Camargue och besök i Les Saintes Maries de la Mer på en lantgård med de typiska vita hästarna och svarta tjurarna.
2) En tur med jeep ut i Stora och Lilla Camargue. Guiden vill dela med sig av sin passion för detta mytomspunna landskap.
Båten väntar på er i Arles.
Förslag på utflykter under em:
1) Guidad rundvandring i Arles, som är så rikt på spår från romartiden.
2) Vandring i bergskedjan Alpillerna till Les Baux de Provence, varifrån man i klart väder kan se ner till Medelhavet. Här varvas de vita kalk-klipporna med vin- och olivodlingar.
Båten går till Avignon, där den ligger kvar över natten.

Dag 3: Avignon - Viviers
Ni har helpension ombord.
Förslag på utflykter på fm:
1) Guidat besök på påvepalatset i Avignon, uppfört på en liten bergsklippa och omgärdat av en ringmur.
2) Besök på Pont du Gard, ett mästerverk över Gardon, som försåg Nîmes med vatten redan för 2000 år sedan.
På em går båten norrut och är framme i Viviers på kvällen.
Förslag på kvällsutflykt:
Guidad rundvandring i det välbehållna samhället från Medeltiden.
Båten ligger kvar över natten.

Dag 4: Viviers - Tain L'Hermitage
Ni har helpension ombord.
Förslag på utflykter:
På fm kan ni göra en tur längs floden Ardèche, vars meanderslingor vittnar om kraften i vattnet som gröpt ur berget och format canyons.
Ni återvänder till båten, som väntar i La Voulte.
På em kan ni göra en tur till bergsmassivet Vercors och därefter stanna till på en vingård för provsmakning av Clairette de Die.
Vi återvänder till båten, som väntar i Tain l'Hermitage, där båten ligger kvar över natten.

Dag 5: Tain L'Hermitage - Vienne - Lyon
Ni har helpension ombord.
Båten går till Vienne.
Förslag på utflykter:
1) Rundvandring med guide i Vienne, som sedan romartiden var en huvudort för regionen Viennoise och ett religiöst centrum fram till 1400-talet.
2) En tur på segway genom Vienne för att upptäcka alla spår från romartiden.
Båten går sedan till Lyon.
Förslag på utflykter:
1) En rundtur med guide i Lyon. 2) En cykeltur med guide genom Lyon till okända delar av staden (anmälan om deltagande görs i god tid till Loca France).
Båten går sedan norrut mot Saône genom de så vackert upplysta gamla stadsdelarna av Lyon.
Båten ligger kvar över natten i Trévoux.

Dag 6: Tournus - Chalon-sur-Saône
Ni har helpension ombord. Båten avgår tidigt mot Tournus vid Saône.
Förslag på utflykt:
En tur till Beaune med besök på det berömda Hospices de Beaune med sitt vackra tak. Ni fortsätter sedan på vinvägen ner till båten, som väntar i Chalon-sur-Saône. Galamiddag. Båten ligger kvar över natten.

Dag 7: Chalon-sur-Saône
Frukostbuffé ombord. Ni lämnar båten kl 9. Programmet slut.

Tournedos de boeuf ( filet )sauce au poivre vert de Madagascar (tournedos av oxfilé med grönpepparsås. foto christian creutz

Tournedos de boeuf ( filet )sauce au poivre vert de Madagascar (tournedos av oxfilé med grönpepparsås. foto christian creutz