Med båt och cykel från Venedig.

De båda fartygen Vita Pugna och Ave Maria inbjuder till en veckas kryssning från Venedig till Mantova. Ni har en hytt och äter frukost och middag på kvällen ombord. På dagarna cyklar ni med en guide, som även talar engelska, från Adriatiska Havet upp längs Mincio och Po. Ni får även detaljerade kartor och vägbeskrivningar, om ni någon dag vill cykla på egen hand.

Refnr.96-22
Turens längd: 8 dagar / 7 nätter.
Svårighetsgrad: Lättcyklad.

 skönt på soldäck

skönt på soldäck

Pris/pers i sv. kr. 2018 och startdagar från Venedig.
Valutatillägg: Till följd av den försvagade kronkursen, tillkommer 5% i valutatillägg på alla våra priser.

Ave Maria
Startdag
=Dag 1
7/4 11/8 25/8
Dubbelhytt
nedre däck
10800 13000 14800
Dubbelhytt
övre däck
12200 14400 16200
Våningssäng
nedre däck
9800 12000 13800
Enkelhytt
nedre däck
13800 16000 17800
Vita Pugna
Startdag
=Dag 1
14/4 4/8, 18/8
Dubbelhytt 9250 10800
Enkelhytt 12300 13800
 vita pugna lämnar venedig

vita pugna lämnar venedig

Vad ingår i priset?
I priset ingår halvpension (middag på kvällen, frukost och smörgåspaket, som ni själva gör vid frukosten för att ha med under dagen). Om ni inte vill cykla i grupp med guiden, erhålles kartor, vägbeskrivningar på engelska och turistmaterial vid ankomst dag 1. I priset ingår även hyra av cykel, daglig städning av hytten och byte av handdukar mitt i veckan, besök hos ostproducent med provsmakning, bussresa Ferrara-Zelo, hamnavgifter och guidad rundvandring i Venedig och Mantova.
I priset ingår ej resa till eller från startpunkt el ankomstpunkt, ej drycker vid middagar, ej färja i Pellestrina. Beroende på vattenståndet i Po, kan cykeletapper och orter för övernattning ändras. Dessa beslut fattas av båtens kapten. Önskas vegan- eller glutenfrikost, tillkommer 500 kr/pers.

 det är en smal landremsa mellan lagunen och adriatiska havet.

det är en smal landremsa mellan lagunen och adriatiska havet.

Cykeln
är en unisexcykel, 27 växlar med handbroms; karthållare, 1 väska bak, vattenflaska, cykellås och reparationsväska (en per hytt). Medtag egen cykelhjälm el hyr hjälm 150 kr. Tillägg för elcykel 1100 kr.

Hur reser man till Venedig?
Flyg till Venedig och tåg till Mantova.

Karta 96-22.jpg

Fakta om Vita Pugna:
Båten har 9 tvåmanshytter och 1 tremanshytt för 21 pers. Hytterna på 7-8 m2 är luftkonditionerade, har öppningsbara kabinfönster, egen dusch och toalett. Sängarna är 1.90/2,0 m x 0.75/0.80 m. Korridor och matsal är luftkonditionerade. Wifi och soldäck.
(Fakta om Ave Maria, se "Med båt och cykel till Venedig").

Vita Pugna.png

Dag 1. Ankomst till Venedig.
Hytterna är klara kl 16.30 och före middagen träffar ni besättningen kl 18.30.

Dag 2.
Det är en härlig känsla, att vakna upp med utsikt över lagunen. På fm blir det en guidad rundvandring i Venedig och därefter är dagen fri för egna upptäckter.

 hytt på vita pugna

hytt på vita pugna

Dag 3. Venedig-Chioggia 30 km.
Ni åker idag på de båda långsmala öarna Lido och Pellestrina med Venedigs lagun på ena sidan och Adriatiska Havet på den andra. Kanske vill ni stanna till för att bada? När ni passerat naturreservatet Ca' Roman, tar Vita Pugna er till den livliga fiskhamnen i Chioggia.

Dag 4. Chioggia-Porto Viro-Adria 40 km.
Sevärt i Chioggia: fiskmarknaden, som öppnar tidigt på morgonen, och det tusenåriga klocktornet. Sedan lämnar ni "Lilla Venedig" och följer vattenleden Po-Brondolo upp till Adiges mynning. Cykelturen går genom Pos deltaområde. Här finns ett myller av olika fågelarter. Dagens mål är Adria, en gammal grekisk hamn, som importerade ambra från Baltikum.

 Ferrara, Castello Estense. foto sarapappa

Ferrara, Castello Estense. foto sarapappa

Dag 5. Adria-Ferrara-Zelo 35 km + buss 35 km.
Efter en morgontur med båten, börjar dagens cykling längs Po genom landsbygd och små byar till Ferrara. När stadsstaten styrdes av familjen Este, blev den ett attraktivt centrum för inflytelserika arkitekter och konstnärer. På em åker ni buss den sista sträckan till Zelo (35 km), en liten sömnig stad vid Canal Bianco.

Dag 6. Zelo-Mantova 50 km.
Efter bara några kilometer på cykeln, kommer ni fram till Bergantino med sitt kända Karusellmuseum. Ni besöker en ostproducent och efter provsmakning av Grana Padano och ett glas Valpolicella, följer ni floden Po upp till Ostiglia. Det är ett litet samhälle med ruiner av en medeltida befästning och slussen i Governolo, där Mincio rinner ut i Po. Båten tar er den sista sträckan fram till Mantova.

 matsalen på vita pugna.

matsalen på vita pugna.

Dag 7. Rundtur runt Mantova 35 km.
Ni upptäcker staden och dess omgivningar, som dominerats av familjen Gonzaga. Sevärt i renässansstaden Mantova är Palazzo Ducale och Palazzo Te.

Dag 8.
Efter frukost är programmet slut.

 Mantova

Mantova

Försäljningsvillkor.

Priserna är satta enl. valutakurs 30/10 2017.
Konsumentverket skriver på www.hallakonsument.se:
"Förändring av priset.
Arrangören får höja priset på resan. Men priset får inte höjas under de sista 20 dagarna före avresan.
Exempel på saker som kan ge arrangören rätt att höja priset är ändringar i växelkurser, skatter, tullar och transportkostnader. Om arrangören fått minskade kostnader, ska priset i stället bli lägre för dig."

Anmälningsavgiften är 10%, som inbetalas inom en vecka.
Slutbetalning skall vara Loca France tillhanda senast 30 dagar före turens början.
Ändringar: Vid ändring av datum, hyttkategori, deltagares namn el. liknande, debiterar arrangören en kostnad på EUR 30.
Avbokning: Vid avbokning 91 dagar el fler före dag 1 i programmet, skall 10% av kostnaden erläggas. Vid avbokning 90-61 dagar före dag 1 i programmet, skall 40% av kostnaden erläggas. Vid avbokning 60-31 dagar före dag 1 i programmet, skall 60% av kostnaden erläggas. Vid avbokning 30-9 dagar före dag 1 i programmet, skall 85% av kostnaden erläggas. Vid avbokning 8 dagar eller färre före dag 1 i programmet, skall 100% av kostnaden erläggas. Vid s.k. ”no show” startdagen skall 100% av kostnaden erläggas.
Som kostnad menas totalkostnad för turen, inkl. ev. extranatt.
Om redan påbörjad tur avbryts i förtid, sker ingen återbetalning.