Bordeaux, Lot

Från Bordeaux till Cahors.

På denna cykeltur följer ni Garonne och Lot öster om Bordeaux och möter vackra, omväxlande naturscener, levande historia från medeltiden med god mat och gott vin. Fina cykelvägar, små lågtrafikerade och mest lättcyklade vägar. Cahors spelade en betydande roll som handels-och finanscentrum i medeltidens Europa och charmen från de små samhällena är väl bevarad. Om ni bokar en extradag, cyklar ni till ett av Frankrikes vackraste samhällen.

Saint-cirq-lapopie

Saint-cirq-lapopie

Refnr.33-11
Turens längd: A
7 dagar / 6 nätter, B 8 dagar / 7 nätter.
Svårighetsgrad: Lätt-medelsvår. Extradagen kräver mycket god kondition. Elcykel kan hyras.
Inkvartering: Hotell 2* och 3*, samt bed & breakfast av hög kvalitet.
Startdag=Dag 1: Valfri dag 1/4-25/10.
Pris/pers i sv. kr. år 2019

Turens längd A 7 dagar / 6 nätter B 8 dagar / 7 nätter
Dubbelrum 11000 12200
Enkelrum 14100 15500

Om endast en deltagare tillkommer 1400 kr.

Vad ingår i priset?
I priset ingår hyra av cykel, övernattning i dubbelrum med frukost, 2 middagar, transport av bagage mellan hotellen och vägbeskrivningar på svenska. Kartor, vägbeskrivningar på engelska och turistmaterial erhålles vid ankomst till första övernattningsstället.
I priset ingår ej resa till Bordeaux eller från Cahors.

längs floden lot

längs floden lot

Hur reser man till Agen?
Flyg till Bordeaux. Tåg från Cahors till Bordeaux (3-4 tim) eller Cahors-Paris (5-6 tim).

Cykeln
är en herr- eller damcykel, 21 växlar, 2 väskor bak, liten väska fram, cykellås, reparationsväska och cykelhjälm.
Tillägg för elcykel A 600 kr, B 750 kr, endast extradagen 500 kr.

33-11 karta.jpg

Dag 1. Ankomst till Bordeaux.

Kommer ni tidigt, hinner ni att titta på den nya, ljusa staden, som åter öppnats mot Garonne. Gågatorna i centrum och promenadstråken längs Garonne inbjuder till upptäckt.

cykelvägen längs Canal de garonne

cykelvägen längs Canal de garonne

Dag 2. Bordeaux-Sauveterre, 40-60 km.

Ni lämnar Bordeaux på cykelvägen längs Garonne och följer sedan en cykelväg genom Entre-Deux-Mers (mellan de båda floderna Dordogne och Garonne). Ni åker på nedlagda järnvägsvallar och passerar små medeltida städer. Sista sträckan går på småvägar genom vinodlingar. Middag på kvällen.

klostret i marmande foto cdt 47

klostret i marmande foto cdt 47

Dag 3. Sauveterre-Marmande, 35-55 km.

Cykelvägen går omväxlande mellan vinodlingar och små skogspartier och ni passerar många f.d. järnvägsstationer som byggts om till bostäder. På flera platser finns det rastställen för att avnjuta en picknick. Detta landskap är känt för sina tomat- och jordgubbsodlingar. Middag på kvällen.

Villeneuve sur lot. foto Cdt 47

Villeneuve sur lot. foto Cdt 47

Dag 4. Marmande-Villeneuve sur Lot, 60 km.

Ni följer idag först Canal de la Garonne fram till Tonneins, där ni viker av mot Clairac med sitt benediktinkloster. Sedan fortsätter ni längs Canal du Lot, där fruktodlingar vid de små städerna ligger utspridda i landskapet, och ni kommer fram till Villeneuve sur Lot, en av de många befästa städer (s.k. bastides) som uppfördes under 1200-talet. Staden är sevärd med sitt torg, de båda tornen Pujols och Paris, korsvirkeshusen, bron Le Pont des Cieutat.

Puy L’Évêque

Puy L’Évêque

Dag 5. Villeneuve-Puy Lévêque, 57 km.

Dagens cykeletapp går på småvägar bland plommonodlingar i dalgången vid Lot och ni passerar magnifika Pujols från medeltiden. Montsempron-Libos och Fumel är två små städer högt belägna, som vakar över Lot. Strax efter Fumel, rekommenderar vi, att ni cyklar upp till det välbevarade och storslagna slottet Bonaguil, som under 8 sekler tronat uppe på klippan över dalen. Puy Lévêque, som är uppfört på en klippa på gränsen mellan Quercy och Périgord, anses som en pärla i Lots dalgång.

BRON Le Pont Valentre© Lot Tourisme A. Druine

BRON Le Pont Valentre© Lot Tourisme A. Druine

Dag 6. Puy Lévêque-Cahors, 57 km.

Cykelvägen slingrar sig mellan vin- och fruktodlingar och ni åker genom små samhällen som Belaye från medeltiden med en imponerande utsikt över dalgången. Där Lots meanderslingor formar en halvö, ligger Luzech i ett bedårande landskap. Ni kommer fram till Cahors med sin välkända bro Pont Valentré och katedralen Sainte Etienne. Staden grundades på romartiden och blev under medeltiden ett av Europas betydande handels- och finanscentrum.

Dag 7. Efter frukost är programmet slut.

Saint-Cirq-Lapopie © Lot Tourisme - C. Novello

Saint-Cirq-Lapopie © Lot Tourisme - C. Novello

(Dag 7. Extradag med cykeltur till Saint-Cirq-Lapopie, 54 km.)

Vill ni göra en cykeltur upp till Saint-Cirq-Lapopie möter ett hisnande äventyr. Det är ett av Frankrikes vackraste samhällen med 13 historiska byggnader. Samhället ligger på en högt belägen klippa ovanför dalgången med oslagbar utsikt. Här möter ni medeltidens trånga gränder, slottstorn, stadsportar, gamla fasader i sten-och trä. För att göra denna tur, rekommenderar vi elcykel.

(Dag 8. Efter frukost är programmet slut.)

Försäljningsvillkor.

Priserna är satta enl. valutakurs 29/10 2018.
Anmälningsavgiften är 10%, som inbetalas inom en vecka.
Slutbetalning skall vara Loca France tillhanda senast 30 dagar före turens början.
Avbokning: Vid avbokning 33 dagar el fler före dag 1 i programmet, skall 10% av kostnaden erläggas. Vid avbokning 32-23 dagar före dag 1 i programmet, skall 25% av kostnaden erläggas. Vid avbokning 22-10 dagar före dag 1 i programmet, skall 50% av kostnaden erläggas. Vid avbokning 9-4 dagar före dag 1 i programmet, skall 75% av kostnaden erläggas. Vid avbokning 3 dagar eller färre före dag 1 i programmet, skall 100% av kostnaden erläggas. Vid s.k. ”no show” startdagen skall 100% av kostnaden erläggas.
Som kostnad menas totalkostnad för turen, inkl. ev. extranatt.
Om redan påbörjad tur avbryts i förtid, sker ingen återbetalning.
Konsumentverket skriver på www.hallakonsument.se:
"Förändring av priset.
Arrangören får höja priset på resan. Men priset får inte höjas under de sista 20 dagarna före avresan.
Exempel på saker som kan ge arrangören rätt att höja priset är ändringar i växelkurser, skatter, tullar och transportkostnader. Om arrangören fått minskade kostnader, ska priset i stället bli lägre för dig."